srijeda, 28. veljače 2018.

Heljdini keksići s chia sjemenkama i pekmezom od boravnica OPG Lisjak

 Koliki naslov!
Željela sam da već u naslavu bude sve potpuno jasno, al eto nekad to ispadne kobasica... Ako imate kakav kraći prijedlog slobodno javite
 Dakle ovi su keksići s heljdinim brašnom,  chia sjemenkama i pekemzom od borovnica  Opg Lisjak.  Heljdino brašno zaslužno je za orašastu aromu  a chia sjemeke dodale su posebnu hrskavost ovim keksićima za koje možemo reći da su linzeri "with the twist"
 Pekmez kao i  svježe borovnice možete naručiti na njihovom profilu OPGLisjak a u ponudi imaju i pekmez bez šećera. Keksići izvrsno pašu uz čaj.



80 gr heljdinog brašna
80 gr zobenog brašna
10 gr chia sjemenki
30 gr tamnog muscovado šećera
1/4 žličice praška za pecivo
1 jaje
50 gr maslaca
prstohvat soli
bourbon vanilija
nekoliko žlica mlijeka (2-3)

Maslac naribajte i promješajte sa jajem. 
Dodajte šećer i preostale suhe sastojke.
Ako je potrebno dodajte mlijeko da umijesite kompaktnu smejsu.
Umotajte prijanjajućom folijom i ostavite pola sata u hladnjaku.
Tijesto razvaljajte i izrežite oblike po želji, pa pecite na 180 stupnjeva, 10tak minuta. Ohlađene kekse spojite pekmezom.

p.s. ukoliko želite ovaj čupavi izgled prije pečenja kekse namažite mlijekom i pospite tamnim šećerom


Nema komentara:

Objavi komentar